sâmbătă, 23 mai 2009

Miscare contra sedentarismului (statul crizat)

Sportul uneste oamenii. Le creaza un spirit de echipa. II educa sa piarda, dar totusi sa inteleaga ca fiecare infrangere inseamna un pas catre victorie.

Orice om cat de antitalent ar fi, prin simpla participare la un eveniment sportiv de masa, nu are decat de castigat. Chiar daca nu esti unul dintre castigatori, simpla participare te incadreaza printre cei care au avut curajul de a incerca macar. La noi in tara, cultura sportiva de masa este oarecum haotica.

Totusi, anumite evenimente organizate in premiera, sau regulat, an de an, aduna un numar constant de participanti. Acest lucru se intampla si maine la orele 9:30 in Parcul Tineretului din Bucuresti, la cross-ul initiat de revista Viva, impreuna cu Mircea Badea si Carmen Bruma. In speranta ca toti posibilii cititori vor raspunde acestei provocari, ne dam intalnire la intrarea Sincai a parcului cu pricina.

Sportul uneste destine si educa oamenii. In semn de solidaritate cu ideea de sport pentru toti, am luat hotararea sa raspundem afirmativ acestei strigari. In ciuda relativei distante dintre Constanta si Bucuresti dorind prin acest gest sa determinam si alte persoane sa incerce o bruma de miscare.

Miscarea inseamna activitate fizica dar si spirit de lupta interioara cu sedentarismul si junk-food-ul impus spre digerare de concernele multinationale.

Cunoscuta sintagma mens sana in corpore sano presupune in primul rand participare si in ultimul rand idealuri. Sportul face doar bine iar sanatatea vine prin sport. Oriunde ai fi misca-te si vei trai sanatos.

Niciun comentariu: