sâmbătă, 22 septembrie 2012

ECONOMIE


Dan Diaconescu, noul proprietar OLTCHIM

Cunoscutul Combinat OLTCHIM, ajuns in pragul distrugerii din cauza ''priceperii'' Guvernelor de dupa 1989, devine acum o noua poveste de privatizare. Remarc atmosfera de bascalie, neseriozitate din partea premierului Victor Ponta, cit si a predecesorilor, care nu demult privatizau ARPECHIMUL, o unitate vitala functionarii OLTCHIM. Acesti politicieni nu realizeaza importanta economica si sociala a unui astfel de Combinat si fac circ fara a rezolva avantajos problema. Remarc ca Dan Diaconescu s-a dovedit a fi un investitor care era blamat si subestimat de toata lumea. Totusi a avut cea mai buna oferta si cea mai mare suma, fapt ce pune la indoiala seriozitatea statului in a analiza un investitor STRATEGIC care va pune mana pe un combinat chimic. Zvonuri ca nu are bani sunt doar prostii politice, la fel ca si amenintarile cu raspunderea penala. Ponta trebuie sa aiba grija cum face privatizarea unui combinat de marimea si importanta OLTCHIM-ului. Acum, la sfirsitul primei licitatii, transmise live, observam trei lucruri care ne sperie:

1.     Lipsa investitorilor STRATEGICI care sa cumpere marile capacitati economice. Acest lucru ne da de gindit, pentru faptul cum a fost vinduta tara unor asa-zisi investitori precum PCC, care a ofertat OLCHIM nici la pret de fier vechi.

2.     Lipsa de interes a Guvernului ca Romania sa aiba putere economica si a pastra ceva din ceea ce a fost bun in trecut. Oltchim este cel mai mare combinat de acest fel din Europa Centrala si de Est. Un astfel de combinat trebuia sa fie un fanion al tarii, nu un colos care maninca banii de borduri si panselute ai Guvernului.

3.     Nimeni nu face industrie Romaniei in locul nostru. Chiar si asa, un investitor roman este mult mai sigur decit un strain. Dan Diaconescu poate fii modelul de patriotism.

Dincolo de toate vorbele, Diaconescu ramine speranta a trei judete si viata a zeci de mii de familii. Acum, Dan Diaconescu devine o amenintare reala la modul de cum s-a facut politica in Romania. El poate genera un curent care va domina politica si va stringe fortele acestui popor mintit si manipulat timp de peste 20 de ani. Observ ca acest popor este in continuare mintit si manipulat ca OTV nu are audienta, PPDD nu are sanse, Diaconescu nu are bani. Cred ca primele doua sunt false, iar de bani cred ca face rost. Daca OLCHIM reinvie, cred ca si Romania  va renaste in jurul politicianului Dan Diaconescu. Ii doresc success si sa salveze OLCHIM, pentru ca trebuie sa se puna capat jafului practicat de PSD, PDL, PNL, PNTCD, care ne-au adus unde suntem azi si au vindut chiar si rezervele de petrol. Cred ca este timpul sa renasca poporul Roman si interesele sale. Pentru prima data am simtit acest lucru in momentul vinzarii OLCHIM catre Dan Diaconescu.

Niciun comentariu: