marți, 13 noiembrie 2012

Economie


OLTCHIM si strategiea de salvare, o bomba cu ceas pentru USL
strategiea de functionare OLCHIM

In lipsa unui ,,Investitoe strategic,, atentie aceasta sintagma a fost folosita multa vreme pentru a se distruge marile intreprinderi  incomode pietei UE prin faptul ca puteau sa ii scoate de pe piata pe alti concurenti mai mici. Aceasta manipulare a investitorului strategic ascunde de fapt strategiea concurentei de a cumpara competitorul si de a lichida concurenta. Este usor de inteles ca nimeni nu are interesul strategic decit pentru profitul propriu. Nu ii pasa de economia Romaniei sau de locurile de munca. Guvernul ar  trebuii sa inteleaga ca unele intreprinderi profitabile pot fii administrate de stat si nu vindute in vederea lichidarii. Strategic nu poate fii decit statul ca investitor, el are si forta si pirghile legislative la dispozitie. Daca se vrea se poate scoate profit ce ar putea constituii o sursa de dezvoltare a educatiei sau sanatatii precum si pentru alte sectoare mai putin profitabile. Daca se vinde tot ce este profitabil tu de unde mai scoti profit? Politica pare sa stie doar un lucru prost si pagubos pentru cetatenii Romaniei. Vindem redursele noi luam comisionul pentru noi dan si o parte pentru Campania electorala si statul ia redevente nesemnificative. Nu le pasa de cetateni si de potentialul acestei tari de a avea o soarta mai buna. Politicienii in mare parte sunt niste parveniti care se bucura la o spaga mica si nu stiu sa gindeasca in viitor. Acest stil de negociere cu capul in jos si mina intinsa ne-a adus in pragul falimentului si disperarii umane. Guvernul ponta a facut gresala sa televizeze o licitatie de privatizare a OLCHIM si poporul a observant cam cit de capabili sunt oamenii politici si care este modul de manipulare cu ,,investitorii strategici,,.Parodiea cu Dan Diaconescu arata ca oricine poate distruge un combinat cu citeva zeci de milioane de Euro. Am observant si intentia actionarului minoritar de a taia combinatul pentru ca au unul in Polonia si daca OLCHIM ar functiona le-ar strica piata. Ponta pare sa fi fost surprins de izul electoral pe care la capatat OLTCHIM si incearca sa nu prabuseasca USL-ul inainte de alegerile parlamentare. FMI a fortat privatizarea OLTCHIM, iar Guvernul a incercat pacalirea FMI cit si a populatiei prim organizarea unui esec al privatizarii. Folosindu-se de Dan Diaconescu ,,persoana fizica,, pentru a incerca scaderea PPDD si pozarea in salvatorii OLTCHIM a Guvernului dr Ponta. FMI vine chiar in Campania electorala cu inchiderea OLTCHIM fara a mai incerca inchiderea prin privatizare. Asa am fost mintiti si manipulate cu vin investitorii vreme de 20 de ani. Observam doua strategii diferite de politica antiromaneasca.

Una pe fata si in forta a PDL care pregatea prabusirea OLCHIM prin ruperea de ARPECHIM cu intentia de a aduce combinatul in faliment lasindul practice fara material prima necesara functionarii.

A doua strategie PSD prin cunoscuta metoda de dupa revolutie a privatizarii cu ,,Investitorii strategici, gaurile negre, mormanul de fiare vechi, statul prost administrator,,.

Ambele paguboase pentru statul Roman si in defavoarea cetatenilor. Pentru orice minte sanatoasa este clar ca nimeni nu doreste investirea unei sume uriase de bani fara a scoate un profit. OLCHIM a ajuns sa fie in imposibilitatea reluarii activitatii programat si este firesc ca doar statul poate investi in acest mare combinat. Doar statul poate fi investitor strategic daca ar avea o strategie de dezvoltare pentru viitor. Sa fie clar pentru toti papagalii politici NIMENI nu construieste economiea Romaniei iaafara de stat. Asa ca orice vrem sa facem trebuie facut cu banii nostril si de catre noi si niciodata de alti in locul nostrum.

Niciun comentariu: